Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Catedra de Sociologie în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți /CJAP Mehedinți implementează proiectele Tabăra START – consiliere educațională și profesională și Tabăra de dezvoltare personală VEST.
Proiectele se vor desfășura în localitatea Svinița, în perioada 02.07-0.07.2023 și 06.07-09.07.2023, numărul de participanți fiind de aproximativ 34 persoane din care 25 elevi (profil științe sociale) și 9 studenți ai facultății

 

O lume de poveste - 1 iunie 2023
🍀CJRAE Mehedinți în parteneriat cu S.C. Bambini Playground SRL, Școala Gimnazială „Theodor Costescu”, Școala Gimnazială „Regele Mihai I” și Grădinița cu P.P. Nr. 22, prin activitățile desfășurate astăzi, cu ocazia Zilei Copilului, au reușit să aducă zâmbete pe chipurile lor prin intermendiul Proiectului Educațional „O lume de poveste”.
📙 Obiectivul propus a fost facilitarea accesului a minim 250 de preșcolari/elevi care să se bucure de activitățile oferite gratuit de S.C. Bambini Playground S.R.L. la Centrul Comercial Supernova Drobeta.
🎈În cadrul evenimentului am pregătit o varietate de activități captivante și amuzante precum: jocuri distractive pentru copii, tobogan gonflabil, vată de zahăr, magicianul priceput, cu trucuri fascinante și iluzii uluitoare, pentru a captiva atenția și imaginația micilor spectatori. Copiii au avut ocazia să își transforme chipurile cu ajutorul artiștilor.
🟡 Proiectul va continua și în luna iunie cu activități/ateliere de dezvoltare personală și socio-emoțională.
Echipa CJRAE Mehedinți urează La Mulți Ani! tuturor copiilor! 🥳🎈

 

Zâmbet de copil - 1 iunie 2023
Ziua Copilului – 1 Iunie oferă an de an un prilej de mare bucurie, o întâlnire fericită a celor mari cu cei mici prin participarea împreună la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri şi nostalgii pentru cei mari, care mai păstrează însă un crâmpei din sufletul lor ce copil.
Proiectul „ZÂMBET DE COPIL”, realizat de CJRAE Mehedinți în parteneriat cu Școala Gimnazială Bâcleș, oferă o astfel de ocazie, de întâlnire a tuturor: copii, părinţi, dascăli, într-o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr şi energie: LUMEA COPIILOR.

 

 

Zâmbet, joc, prietenie - 19.05.2023
🍀CJRAE Mehedinți în parteneriat cu SC Bambini Playground SRL, Școala Gimnazială „Constantin Negreanu”, Școala Gimnazială Nr. 6 și Școala Gimnazială Nr. 15, a demarat vineri, 19.05.2023, Proiectul Educațional „Zâmbet, joc, prietenie”, având ca scop stimularea colaborării între instituţiile partenere și a interesului cadrelor didactice de a se implica cu elevii/preșcolarii în activităţi extrașcolare.
📙 Obiectivul propus a fost facilitarea accesului a minim 250 de preșcolari/elevi la ateliere de creație oferite gratuit de S.C. Bambini Playground S.R.L. la Centrul Comercial Supernova Drobeta.
🎈Ne-am propus să implicăm activ elevii/preșcolarii în activități care să le dezvolte abilitățile de viață, aptitudinile, potențialul creativ și încrederea în sine, precum și încurajarea cadrelor didactice și a părinților pentru a realiza un mediu educațional pozitiv.
🐕Copiii s-au bucurat de întâlnirea cu Marshall la Parada animăluțelor, având posibilitatea de a adopta chiar și animăluțele prezentate, au pictat animăluțe din plută, bucurându-se de una dintre cele mai îndrăgite activități pentru copii – face painting-ul.
🟡 Proiectul va continua pe tot parcursul lunilor mai și iunie cu activități/ateliere de dezvoltare personală și socio-emoțională.
Sunt informat - Sunt sănătos - 17.05.2023

Azi, 17.05.2023, am avut privilegiul de a facilita o activitate a proiectului ”Sunt informat – Sunt sănătos” a elevilor clasei a X a E din Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” în săptămâna Școala Altfel. Scopul proiectului este creșterea nivelului de conștientizare a consecințelor adoptării unui stil de viață nesănătos și încurajarea comportamentului responsabil în viața personală.

 

Un MAI aventuros! - 11.05.2023

Proiectul ”Un MAI aventuros!” continuă activitățile. Am desfășurat activități cu mai multe grupe de preșcolari ai Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Grecescu” care au avut ca scop încurajarea valorificării pozitive a fiecăruia, stimularea încrederii și comunicării în cadrul grupului. Bineînțeles că, nu a lipsit jocul care la vârsta preșcolară este cea mai importantă metodă activă de instruire, educare și formare, este modalitatea prin care copilul se raportează la lume și în același timp asimilează lumea, realul la propriul său eu.

 

 

Un MAI aventuros! - 05.05.2023
🎈 CJRAE Mehedinți în parteneriat cu SC Bambini Playground SRL, Școala Gimnazială „Dimitrie Grecescu”, Grădinița cu P.P. Nr. 7, Grădinița cu P.P. Nr. 3 și Grădinița cu P.P. Nr. 20, a demarat vineri, 05.05.2023, Proiectul Educațional „Un MAI aventuros!”, având ca scop dezvoltarea unor atitudini pozitive faţă de mediul educațional prin atragerea preșcolarilor în activităţi extraşcolare.
📗 Obiectivul propus a fost facilitarea accesului gratuit a minim 200 de preșcolari la ateliere de creație oferite gratuit împreună cu S.C. Bambini Playground S.R.L. la Centrul Comercial Supernova Drobeta.
👱‍♀️Ne-am propus să implicăm activ preșcolarii în activități care să le dezvolte abilitățile de viață, aptitudinile, potențialul creativ și încrederea în sine, precum și încurajarea cadrelor didactice și a părinților pentru a realiza un mediu educațional pozitiv.
🎨Proiectul va continua pe tot parcursul lunii mai cu activități/ateliere de dezvoltare personală și socio-emoțională.

 

Sănătatea Pământului, Sănătatea Noastră!
În data de 22 aprilie 2023 s-a desfășurat prima ediție a proiectului „Sănătatea Pământului, Sănătatea Noastră!” 🌎, în cadrul Programului Educațional Național de Educație pentru Valori : „JOC, RESPECT ȘI BUCURIE”.
S-au desfășurat activități de toate tipurile, respectând tema ecologică. Cântece și îndemnuri la ocrotirea planetei,recital de poezii și parade de costume ecologice, expoziție de jucării și obiecte realizate din materiale reciclabile, toate au fost încheiate cu un atelier de creație cu specific diferit: pictură, modelaj, colaj, jocuri de societate cu materiale reciclabile și realizarea unei machete cu materiale reciclabile și materiale adunate din natură. Preșcolarii au înțeles că Planeta are nevoie de ajutorul nostru și au promis să îndemne cât mai mulți oameni să o iubească și să o îngrijească !🌎

 

 

 

Activitate de tip „Biblioteca vie

Activitate de consiliere psihopedagogică în cadrul Proiectului educațional ”Școala Verde – Școala Altfel” – CJRAE, în care am avut două cărți vii Mario Cojocaru și Adelina Bordînc; orientarea școlară și profesională a fost subiectul poveștilor celor doi voluntari. Beneficiarii acestei activități care s-a desfășurat într-un cadru nonformal la Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin au fost elevii de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale Podeni.

 

 

Activitate de tip „Biblioteca Vie” 
Activitatea de consiliere psihopedagogică din cadrul Proiectului educațional ”Școala Verde – Școala Altfel” – CJRAE surprinsă în câteva imagini s-a desfășurat la Școala Gimnazială Gogoșu. Elevii de gimnaziu ai acestei școli au ”citit” poveștile celor doi voluntari – Mario Cojocaru, elevul Colegiului Național „Gheorghe Țițeica” și Adelina Bordînc, eleva Liceului de Arte „I.Șt.Paulian”.
Biblioteca Vie a fost metoda nonformală prin care cei doi liceeni și-au expus povestea cu privire la orientarea lor școlară și profesională.