Proiectul ”Carte vie pentru carieră” cuprinde activităţi de dezvoltare a comunicării şi dezvoltării personale la elevi (gimnaziu și liceu) prin întâlnirea cu modele din comunitatea locală, modele care se prezintă ca o carte vie în fața elevilor.

Dezvoltarea competențelor planificare a propriei cariere la elevi de liceu ca urmare a contactului direct cu specialiști din comunitatea locală.

Obiectivele specifice ale proiectului:

O1- să dezvoltăm la  200 elevi (gimnaziu și liceu) competențele de planificare a propriei cariere pe parcursul celor 3 luni de proiect.

O2- să îmbunătățim competențele de facilitare de activități, planificare și implementare de proiecte de consiliere în carieră la 10 profesori consilieri școlari și 10 profesori diriginți, pe parcursul celor 3 luni de proiect;

O3-să creștem capacitatea a 20 specialiști din comunitatea locală de a se implica în proiecte educaționale la nivelul comunității, pe parcursul celor 3 luni de proiect.

 Grupul ţintă căruia  i se adresează proiectul

  • 200 elevi (gimnaziu și liceu) – vor beneficia de contactul cu cărții vii pentru a-și dezvolta propriile competențe de planificare a carierei.
  • 20 cadre didactice – profesori consilieri școlari și profesori diriginți vor fi implicați în facilitarea de activități de consiliere a carierei și a contactului școlilor cu specialiștii din comunitate, în organizarea de activități de consiliere a carierei;
  • 20 specialiști din comunitatea locală vor participa la activități educaționale organizate de școli.

 Descrierea pe scurt a activităţii:

Activitatea presupune o întâlnire facilitată de profesorul consilier școlar, a elevilor cu specialiștii din comunitatea locală. Rolul ei este ca elevii să primească informații despre diferite profesii și mai ales despre rolul parcurgerii fiecărei etape educaționale în dezvoltarea profesională ulterioară; Fiecare întâlnire va fi organizată pe parcursul a 2 ore de activitate și va include un element de captare a interesului, povestea cărții și întrebările aprofundările pentru anumite pasaje din carte. Fiecare grup de elevi se va întâlni cu minim 2 cărți vii din domenii profesionale diferite;

Perioada de desfăşurare: martie 2018 – mai 2018

Afis „Carte vie pentru carieră”

Despre … carte vie … politist                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre…carte vie IT-ist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre … carte vie antreprenor