CJRAE Mehedinți a continuat și în acest an școlar Proiectul 4/4PentruPrieteni – „Împreună pentru o zi” cu activități de voluntariat pentru 11 copii de la Școala Gimnazială Vânători din județul Mehedinți. Acțiunea de voluntariat s-a desfășurat în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier, Palatul Culturii „Teodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin, ISJ Mehedinți, Primăria Comunei Vânători, Școala Gimnazială Vânători.

Vizita la Muzeul Regiunii Porților de Fier a reprezentat o experiență de neuitat. Pe lângă vizitarea expoziţiilor muzeului, copii au avut parte de scurte povestioare din partea muzeografilor, acestea prezentându-le informațiile într-o formă adecvată vârstei lor.

La Castelul Artelor elevii s-au bucurat de expozițiile castelului și de panorama deosebită pe care acesta o oferă asupra orașului, urmând să cunoască și să înțeleagă mai bine noi culturi și civilizații vizitând Cetatea Medievală a Severinului.

În cadrul vizitei elevilor la atelierul AtelierRockbyAnto, aceștia au avut ocazia să participe la un minispectacol organizat de elevii care studiază muzica alături de prof. Antonius Șerdin în cadrul Palatului Culturii „Teodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin.

Cei mici au avut șansa să ia contact cu instrumentele muzicale și au fost deosebit de încântați când au atins tobele, chitara, instrumentele de percuție și au cântat la microfon.

Inteligența muzicală contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și mulțumim AtelierRockbyAnto pentru că a deschis porțile elevilor mai mici din mediul rural.

 

Coordonatori: Bădescu Andreea Florentina – director C.J.R.A.E Mehedinți

Lolea Simona – asistent social C.J.R.A.E Mehedinți

Doinea Loredana-Vasilica – informatician C.J.R.A.E Mehedinți