În perioada 27-31 august 2018 C.J.R.A.E. Mehedinţi a desfășurat în Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Alice Voinescu”, Proiectul educaţional Școala de vară „Dezvoltare personală și lucru în echipă pentru elevii din clasele primare”.

          Scopul acestui proiect a fost creșterea interesului elevilor din clasele primare pentru activități de dezvoltare personală și lucru în echipă, stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup a acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber.

           Un număr de 45 de elevi au fost implicaţi în activităţi de dezvoltare personală, au desfăşurat jocuri sportive şi activităţi în aer liber şi au exersat o serie de abilităţi practice.

           Ne-am propus să oferim copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade din vacanţa de vară; acesta a fost impactul pe termen scurt şi imediat.

           De asemenea, programul a avut în vedere creşterea încrederii părinţilor în instituţia şcolară, o mai bună colaborare şi implicare a acestora în sprijinirea activităţilor curriculare şi extracurriculare.

 

Videoclip