Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Catedra de Sociologie în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți /CJAP Mehedinți implementează proiectele:

  • SMART START-consiliere educațională și profesională și
  • Tabăra de dezvoltare personală VEST

 

Proiectul (1) SMART START- consiliere educațională și profesională, s-a desfășurat în localitatea Svinița, în perioada 02.07-05.07.2023. Numărul de participanți a fost de 18 persoane din care 9 elevi (profil științe sociale) și 9 studenți ai facultății.

Proiectul (2) Tabăra de dezvoltare personală VEST, s-a desfășurat în localitatea Svinița, în perioada 06.07-09.07.2023, numărul de participanți fiind de 16 elevi (profil științe sociale).

A fost necesar ca pentru ambele proiecte elevii participanți să fie interesați de domeniile SOCIOLOGIE, RESURSE UMANE sau de alte specializări ale facultății și să provină din licee (clasele a XI si a XII) din județele Mehedinți, Caras-Severin și Gorj.

De menționat faptul că în cadrul ambelor proiecte s-au desfășurat activități de dezvoltare personală și educație nonformală pentru facilitarea deciziei privind parcursul educațional și cariera profesională și activități de consiliere educațională. Responsabil pentru organizarea activităților fiind colaboratorul nostru și profesorul consilier școlar al CJRAE/CJAP Mehedinți, dl. profesor Vasile DEAC.

Participarea elevilor la activități a fost gratuită, Universitatea de Vest a asigurat costurile cu cazarea, masa participanților și decontul transportului în limita a 50 lei pentru fiecare elev participant.