Activități PREVENTIN - an școlar 2023-2024
Activități PREVENTIN  - an școlar 2022-2023
Activități PREVENTIN  - an școlar 2021-2022
Activități PREVENTIN - an școlar 2019-2020
Activități PREVENTIN - an școlar 2018-2019

 

Proiectul PREVENTIN se va realiza prin colaborarea, la nivelul judeţului Mehedinţi, între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Activităţile vor consta în prezentarea unor conţinuturi cu caracter preventiv din sfera comportamentelor deviante şi delincvente, cu risc la adresa siguranţei tinerilor, specialiştii desemnaţi din cadrul instituţiilor partenere fiind cei care vor disemina informaţia.

Consilierii şcolari îşi vor stabili pe parcursul anului şcolar, un planner cu activităţile din şcoli, elaborând un design al acestora ce va cuprinde: introducere în tema prezentărilor, momente ale expunerii fiecărui participant, fixare a informaţiilor şi concluzii.

Rezultatele aşteptate:

  • Informarea unui număr de 1000 de elevi din judeţul Mehedinţi privind comportamentele de risc, prevederilor legislative şi a serviciilor specializate.
  • Consolidarea relaţiei între partenerii sociali, identificarea şcolilor participante şi stabilirea legăturii cu conducerea unităţilor de învăţământ.
  • Oferirea unor informaţii consistente, actuale şi de interes pentru elevi, astfel încât mesajul preventiv în transmis în spaţiul public, să producă modificări la nivel comportamental în rândul elevilor.
  • Atragerea părinţilor şi cadrelor didactice în activităţi menite să contribuie la siguranţa elevilor.

Activitatea va fi derulată sub forma unei ore la clasă – incluzând tehnici non-formale și activități informative pentru atingerea obiectivelor propuse.

 

Scopul proiectului (Obiectivul general)

Creșterea gradului de conștientizare (informare) a copiilor și tinerilor (elevi) din județul Mehedinți cu privire la riscurile comportamentelor deviante și delincvente asupra dezvoltării personale și vieții ulterioare ca tineri și adulți.