CJRAE Mehedinți a organizat în perioada 18-19 aprilie 2024 🎓Târgul Ofertei Universităților Drobeta Turnu Severin – ediția a V-a, târg organizat sub titlul: 
„Consilierea în carieră – evoluția elevilor de la liceu către universitate și/sau către piața muncii”

Parteneri:
Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți
Asociația Consilierilor Români
Palatul Culturii „Teodor Costescu Drobeta Turnu Severin

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text

 

Simple University Icon 5260883 Vector Art at Vecteezy La sfârșitul ciclului liceal, elevii se confruntă cu momentul luării unei decizii care le va marca întreg viitorul. Decizia de carieră reprezintă procesul de selecție a unei alternative de carieră din mulțimea de variante disponibile la un moment dat. Așadar, elevii experimentează invariabil o gamă largă de tranziții pe măsură ce cresc, iar gândurile lor cu privire la aceste tranziții sunt în strânsă legătură cu modul în care le resimt. O tranziție majoră cu care se confruntă se referă la trecerea către un nou ciclu de învățământ, respectiv intrarea la facultate.

🎓Proiectul implementat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți oferă tinerilor, prin întâlnirile cu profesioniști din domenii diferite de activitate, posibilitatea de a cunoaște, într-un mod interactiv și constructiv, traseul profesional al unor practicieni, elementele biografice care au stat la baza alegerilor lor profesionale, dar și alternative privind noile oportunități de carieră.

Anul acesta la Târgul Ofertei Universităților au participat:

🎓Universitatea din București
🎓Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara
🎓Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
🎓Universitatea de Vest Timișoara
🎓Universitatea Politehnica Timișoara
🎓Universitatea din Craiova
🎓Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova
🎓Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu
🎓Centrul Universitar al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, din Reșița
🎓Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București
🎓Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu
🎓Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov
🎓Școala Postliceală Sanitară Drobeta Turnu Severin
🎓Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Țițeica” Drobeta Turnu Severin

 

 

CJRAE Mehedinți a organizat în perioada 29-30 martie 2023 🎓Târgul Ofertei Universităților la Drobeta Turnu Severin – ediția a IV-a, târg organizat sub titlul: „Consilierea în carieră – evoluția elevilor de la liceu către universitate și/sau către piața muncii”.

Tineri studenți sau absolvenți de facultate, precum și cadre universitare, au venit în fața elevilor mehedințeni pentru a le prezenta ofertele educaționale și pentru a le răspunde la întrebările legate de facultate sau de viața de student.

Au participat:

 1. Universitatea Națională de Arte – București
 2. Universitatea din București
 3. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București
 4. Universitatea Tehnică de Construcții din București
 5. Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara
 6. Universitatea de Vest Timișoara
 7. Universitatea Politehnica Timișoara
 8. Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova
 9. Universitatea din Craiova
 10. Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu
 11. Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu
 12. Școala Postliceală Sanitară Drobeta Turnu Severin

Participarea la târg a oferit elevilor din oraș și din localitățile învecinate oportunitatea de a pune întrebări, de a interacționa direct cu viitori colegi sau profesori de la universități din țară și de a-și forma o imagine mai clară despre oferta educațională actuală.

 

 

 

******************

 

CJRAE Mehedinți a organizat în perioada 13-14 aprilie 2022 Târgul Universităților la Drobeta Turnu Severin – ediția a III-a, târg organizat sub titlul: „Consilierea în carieră – evoluția elevilor de la liceu către universitate și/sau către piața muncii”. Tineri studenți sau absolvenți de facultate, precum și cadre universitare, au venit în fața elevilor mehedințeni pentru a le prezenta ofertele educaționale și pentru a le răspunde la întrebările legate de facultate sau de viața de student.

Au participat reprezentanți de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica București, Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București,  Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, Universitatea Maritimă Constanța, Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Participarea la târg a oferit elevilor din oraș și din localitățile învecinate oportunitatea de a pune întrebări, de a interacționa direct cu viitori colegi sau profesori de la universități din țară și de a-și forma o imagine mai clară despre oferta educațională actuală.

La târg au participat 10 universități, peste 100 reprezentanți, cadre didactice și studenți, peste 25 ateliere organizate, peste 1.300 elevi participanți.